onsdag den 23. juli 2014

Koldhævet foccacia med kartoffel og timian

Foccacia er, efter min mening, noget af det lækreste madbrød, der findes. Jeg har før lavet nogle med krydderier eller tomat og ost, men i dag skulle det prøves med kartofler og timian.
Foccaciaer skal helst serveres samme dag som de er bagt :)

Ingredienser til en lille bradepande:

25 g gær
7 1/2 dl koldt vand
1 tsk groft salt
900 g mel (gerne 100 g fuldkornsmel og 800 g hvedemel)
2+3 spsk olivenolie
5 mellemstore kartofler
2 tsk tørret timian
Friskkværnet peber
Havsalt

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og mel. Sæt dejen i køleskab 2-3 timer og hæld derefter forsigtigt dejen ud i en lille bradepande, som er smurt med 2 spsk olie.
Lad den efterhæve yderligere 1 time.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver (evt. på mandolinjern). Læg dem i en si, drys lidt salt over og lad dem stå 15 minutter. Pres kartoflerne for væde og bland med olivenolie, tørret timian og peber. Fordel skiverne på dejen og drys til sidst lidt havsalt over.
Bag brødet ved 250°C i 25-30 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar