mandag den 25. maj 2015

Nøddetrekanter

Lad dig ikke skræmme af, at der er hele 4 "delprocesser" i denne kage! Normalt afskrækker det mig, men disse nøddetrekanter er ikke så besværlige som de ser ud til.
Kagerne er nemme, fordi de kan holde sig i et par dage i køleskabet og derfor kan laves et par dage inden eventuelle gæster kommer.
De kan enten skæres ud i "portionsstørrelser" eller man kan lave dem til små petit fours som kan gøre det ud for en lille kage til kaffen.
Skæres de ud i mindre stykker kan de også indgå som element i en kombineret dessert - det gjorde jeg selv til nytår, hvor jeg lavede en tallerken med nøddetrekanter, chokoladetrøfler rullet i hhv. frysetørret hindbær og kakao samt en hvid chokolademousse med hindbærcoulis og nøddespecie:

Ingredienser til ca. 18 stk.

Bund:
1 æg
60 g flormelis
190 g margarine
250 g hvedemel

Mazarinmasse:
125 g marcipan
60 g sukker
60 g margarine
1 æg

Nøddemasse:
100 g margarine
100 g sukker
100 g glukosesirup
1 dl piskefløde
100 g hasselnødder

100 g mørk chokolade

Alle ingredienser til bunden æltes sammen til en fast dej og trykkes ud i en bradepande på ca. 23x33 cm.
Marcipan og sukker æltes sammen med halvdelen af margarinen og der æltes godt til der ikke er flere klumper. Resten af margarinen æltes ind i og derefter røres æggene i et ad gangen.
Bred mazarinmassen ud på den ubagte bund og bag 15-20 minutter ved 210°C til kagen er lysebrun.

Nøddemasse:
Margarine, glukose og sukker koges op under omrøring til det bliver brunt (men pas på det ikke bliver brændt på!). Tilsæt piskefløden og kog op igen med regelmæssig omrøring. Tilsæt de hakkede nødder og rør godt rundt i massen.
Fordel nøddemassen på kagen og bag den færdig - ca. 5-10 minutter ved 210°C.

Lad kagen køle helt af inden den skæres ud og siderne dyppes i smeltet chokolade.

Opbevar dem på køl.

Opskriften findes på Alletiders Kogebog (her)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar