lørdag den 18. juni 2016

Lasagnette med hvidkål

Lad jer nu ikke afskrække! At pastaen er skiftet ud med kål er ikke nogen katastrofe.
Pasta er en kilde til mange kulhydrater - de er ikke nødvendigvis en dårlig ting - men hvis du vil spare lidt på dem, så er udskiftningen til kål en rigtig god ide.
Kålen bliver blød og lækker i lasagnetten og har dermed mistet sin "kål-smag", så den ikke dominerer retten.

Ingredienser til 6 personer:

1 løg
500 g hk. oksekød
2 fed hvidløg
3 gulerødder
Evt. lidt frosset grønkål
1 ds. hakkede tomater (gerne med krydderier)
1 spsk oregano
1 oksebouillon-terning
3 dl vand
Salt og peber

Ca. 1/3 hvidkålshoved
Mornaysauce (evt. den lette version)



Skær løg i tern og pres hvidløget. Steg de to slags løg i lidt olie i en gryde. Når løgene er blanke røres kødet i og brunes med. Krydr med salt og peber. Skræl og riv gulerødderne og vend dem i gryden sammen med grønkål.
Tilsæt hk. tomater, oregano, salt, peber, vand og bouillon og lad retten simre et par minutter.
Imens skæres hvidkål i meget tynde strimler.

I et ovnfast fad lægges først et lag kødsauce og derpå halvdelen af kålen. Gentag og afslut med et lag kødsauce og mornaysauce på toppen.

Bag lasagnetten ved 200°C i 35-40 minutter.


2 kommentarer: