mandag den 6. juni 2016

Æbletærte med flettet låg


Æblekage er jo altid lækkert, selvom det ikke er efterår - hverken ifølge vejret eller kalenderen.
Tærten her er bagt med en karamel-agtig sauce, som hældes over æblerne og derfor bliver en lækker masse omringet af mørdej.
Jeg har lavet den i en mini-tærteform, men vil man lave en normal størrelse kage, dobles mængden af alle ingredienser bare - men jeg kan lige så godt sige det som det er; selvom du laver dobbelt portion er der nok ikke nogle rester tilbage, når du først har smagt kagen! :)

Ingredienser:

Bund:
1/2 portion mørdej
Fyld:
3 æbler
50 g smør
60 g sukker
35 g brun farin
1/4 dl vand
15 g mel
1/2 spsk havregryn
1 tsk vaniljesukker
1 tsk kanel

Servering:
Lidt flormelis
Creme fraiche (evt. rørt med lidt sukker og vaniljesukker)


Rør alle ingredienserne til mørdejen sammen og lad den hvile i køleskab mindst 30 minutter.
Rul halvdelen af dejen ud og læg den i en tærteform med en diameter på 12 cm.

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Læg dem på mørdejsbunden (måske skal alle ikke bruges).
Varm alle ingredienserne til fyldet op i en kasserolle under omrøring og lad det småkoge inden det hældes over æblerne.

Resten af mørdejen rulles ud og skæres i strimler på ca. 1,5 cm. Flet låget ved at sætte den ene ende af strimlerne fast "på den ene led af kagen" og flet sammen med en strimmel "på den anden led" - én af gangen.

Bag kagen ved 200°C i ca. 30 minutter til den er gylden på toppen.

Server med creme fraiche og drys lidt flormelis på kagen med en si.

Halvdelen af mørdejen lægges i tærteformen
Æblerne fordeles i formen

"Karamellen" hældes over æblerne

Af resten af mørdejen flettes et låg

Kagen serveres drysset med flormelis og med creme fraiche



Ingen kommentarer:

Send en kommentar