tirsdag den 5. maj 2015

Krydrede frikadeller og persillekartofler

Frikadeller med kogte kartofler og brun sauce er en klassisk mormor-ret og kan godt blive lidt kedelig i længden - så det blev frikadellerne, der stod for skud for lidt fornyelse i dag:
I det seneste "Mad!"-magasin var trykt en opskrift på en lidt anderledes form for frikadeller, som jeg blev inspireret af:

  1. Frikadellerne skal krydres
  2. De traditionelle kogte kartofler skiftes ud med små, nye kartofler
  3. I stedet for sauce serveres tzatziki til
Resultatet blev denne opskrift:

Frikadeller:
500 g svinekød
1 tsk salt og friskkværnet peber
1 æg
1 dl rasp
1-2 dl mælk
1 tsk rosmarin
1 tsk timian
1 tsk oregano

Rør svinekødet sejt med salt og peber i røremaskine. Tilsæt æg og rør lidt inden rasp og mælk tilsættes til en passende konsistens. Rør til sidst krydderierne i.
Form farsen til frikadeller og steg i lidt smør til de er gennemstegte

Kartofler:
Kog 500 g små, nye kartofler i saltet vand til de er møre (20-25 minutter). Bland imens 1 bundt persille med ca. 2 spsk olivenolie, salt og peber i en minihakker og blend til en pesto.
Pestoen vendes i de kogte kartofler og krydres evt. med lidt salt.

Server med tzatziki (opskrift her) til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar