fredag den 11. april 2014

Kødboller med tzatziki og 2xbulgursalat

Denne ret er hovedsageligt inspireret af det græske køkken, men med en bulgursalat, som hovedsageligt serveres i mellemøsten. Retten er nem at forberede i forvejen, hvis man har brug for lidt lækker aftensmad til en af de travle dage: farsen til kødbollerne kan laves og formes, bulgursalat og tzatziki kan laves i god tid og butterdejspakkerne kan laves dagen før.

Aftensmad til 5 personer:

Kødboller (15 stk):
500 g hk. svinekød
3 tsk hakkede, soltørrede tomater
6 fed marinerede hvidløg
1 løg
1 æg
2 spsk mel
Salt og peber

Alle ingredienser røres sammen. Justér evt. konsistensen med mælk eller mel. Form farsen til 15 kødboller og læg dem i et ildfast fad. Bag 20-30 minutter ved 200 grader (efter 10 min vendes kødbollerne). Hvis man vil give dem en lidt gylden overflade kan man give dem varmluft de sidste 5-10 minutter. Kødbollerne stikkes på træspyd ved servering.

Tzatziki:
3 dl youghurt naturel
1/2 dl creme fraiche
3/4 agurk
1 1/2 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
1/2 spsk olivenolie
Salt

Youghurt og creme fraiche røres sammen og hældes i et rent viskestykke, som ligger over en skål, så massen kan drænes. Lad det stå i 1-2 timer. Rør presset hvidløg, olivenolie og citron i og smag til med salt. Agurken rives groft på et rivejern. Drys salt over og rør rundt. Lad det stå ca. 10 min og pres derefter væsken ud af agurkerne i et viskestykke (viskestykket fra youghurten kan skylles og genbruges). Rør agurken i og stil på køl indtil serveringen.

Bulgursalat og hvedekernesalat:
1 1/2 dl bulgur
2-3 dl forkogte hvedekerner
1 grøn peber
1 stort rødløg
1/2 bøtte salattern

Bulgur og hvedekerner koges efter anvisning på pakken og køles af. Peberfrugt og rødløg skæres i små tern. Bulgur og hvedekerner kan røres sammen eller serveres som to salater. Bland grøn peber, rødløg og salattern i og stil på køl til det skal serveres.

Små butterdejspakker med salattern:
2 plader butterdej
1/2 bøtte salattern


Butterdejspladerne rulles ud til firkanter på ca. 15x35 cm og deles 1 gang på langs og 4 på tværs, så der bliver 10 små firkanter af hver plade. Der lægges 1-2 tern ost på hver firkant, som samles med de fire hjørner og sættes på en bageplade. Bag pakkerne ca. 15 min ved 200 grader eller til de er blevet gyldne. Serveres lune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar