lørdag den 28. juni 2014

Pærekage med nutella

Når man tænker på en kage med pærer og nutella i lyder det umiddelbart ikke særlig lækkert, men jeg blev overrasket over denne kage.
Den kan både serveres som den er til kaffen eller til dessert med is til.
Denne kage blev også serveret for min bedste veninde og lavet som halv portion i en lille springform med en diameter på 16 cm - en dobbelt portion passer til en almindelig springform, denne skal bages ca. 50 minutter.

Ingeredienser til lille springform (4 personer):
50 g smør
1 1/2 æg
45 g farin
65 g sukker
120 g hvedemel
1/2 tsk vaniliesukker
3/4 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
30 g hasselnødder
75 g nutella (gerne en billig model) + 2 spsk ekstra til pynt
1 pære

Smelt smørret. Pisk æg, farin og sukker luftigt. Bland mel, vaniliesukker og bagepulver. Rør melblandingen i æggemassen skiftevis med mælk. Rør det smeltede smør i og vend de hakkede nødder i. Dryp nutellaen i dejen. Skræl pæren og skær ud i mindre tern og vend dem i dejen. Kom dejen i en lille smurt springform.
Bag kagen nederst i ca. 35 minutter ved 175°C (hvis man stikker en kødnål midt i kagen, skal den stadig være flydende, når den er færdig). Pynt kagen med nutella.
Tip: nutellaen kan varmes i mikroovnen - så bliver den nem at have med at gøre :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar