lørdag den 5. januar 2019

Bananpandekager med frisk frugt og mandler

Morgenmad er det vigtigste måltid på dagen!
Mange mennesker springer morgenmaden over eller tager et æble med på farten. Men det er altså rigtig hyggeligt at lave en rigtig lækker morgenmad, som man kan hygge sig med i weekenden.

Bananpandekager er utroligt nemme at lave og hvis man ikke har en frisk appelsin, kan man blot bruge appelsinjuice. Ligeledes kan man skifte hvedemel ud med en anden slags mel (fx boghvedemel). Den friske frugt på toppen er det også kun fantasien, der sætter grænser for - hvis man vil gøre det ekstra godt, kan man servere pandekagerne med sirup.

Ingredienser pr. person:

1 banan
1 æg
1 spsk havregryn
Saften af 1/2 appelsin
1-3 tsk hvedemel
Lidt olie til stegning
Fyld: fx. 1/2 appelsin, 1/2 æble og 6 mandler

Banan, æg, havregryn og appelsinsaft blandes sammen i en blender/minihakker. Rør efterfølgende mel i, indtil konsistensen er som ønsket (den skal være som en lidt tyndtflydende havregrød - hvis den er for tyndtflydende, bliver det svært at vende pandekagerne uden de går i stykker).
Smør et meget tyndt lag olie på en pande og bag pandekagerne.

Skær frugten i passende stykker og hak mandlerne. Server med sukker ved siden af, så man selv kan drysse på efter behov.

Simple ingredienser, der kan blive til en rigtig lækker morgenmad





Ingen kommentarer:

Send en kommentar