tirsdag den 29. april 2014

Meyers æbletærte med mandelcreme

Jeg elsker simpelthen æbletærte og derfor kunne jeg ikke lade være med at afprøve denne opskrift. Den er fra bogen "Meyers Kager", som i øvrigt er anbefalelsesværdig.
Mandelcremen kan også sagtens bruges i en tærte med andre frugter og bær.

Tærte til 8 personer:

1/2 portion mørdej (her kan bruges bunden fra min hindbærtærte)

125 g blødt smør
125 g flormelis
125 g fintblendede, smuttede mandler
2 æg
15 g majsstivelse
190 g kagecreme (svarer ca. til mængden af 2,5 dl mælk + 1/2 brev kagecreme)
4-5 æbler

Rul mørdejen ud og læg i en tærteform med en diameter på 26 cm. Tryk dejen pænt ind i kanten og rul en kagerulle over formen, så kanten bliver pæn og lige. Prik bunden med en gaffel og stil i køleskabet 30 minutter, mens fyldet laves;
Ælt smør og flormelis sammen med håndmixer eller med hænderne. Tilsæt mandelmel og æggene et ad gangen. Ælt godt efter hvert æg. Ælt dejen ensartet før majsstivelse og kagecreme røres i lidt ad gangen.
Fordel mandelcremen på den ubagte tærtebund og læg æblebåde i ringe ovenpå. Drys en smule flormelis over kagen og bag den 35 minutter ved 190 grader ved varmluft (pas på kagen ikke bliver brændt - sluk evt. for varmluften efter 20 min.)

Lad tærten køle helt af inden den serveres med creme fraiche, som er rørt op med en smule sukker og vanilie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar