fredag den 2. maj 2014

Favoritkagen

Denne kage går også under navnet Kvæfjordkage. Den er svær at lægge sammen, så cremen ikke løber ud over siderne, men den smager til gengæld helt fantastisk og bliver kun bedre for hver dag, den står i køleskabet.
Kagen ser måske ikke ud af meget, men kan sagtens række til 8 personer til aftenkaffen.

Ingredienser:

150 g smør
125 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
5 æggeblommer
5 spsk mælk

Rør smør og sukker sammen og sigt mel og bagepulver i. Rør æggeblommer og mælk i. Hæld dejen i en lille bradepande (20x30) beklædt med bagepapir.

5 æggehvider
180 g sukker
50 g mandler
50 g usaltede pistacienødder

Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukkeret i lidt ad gangen, så massen bliver helt stiv. Fordel marengsen på den ubagte kage og drys med hakkede mandler og pistacienødder. Bag kagen ved 175 grader i ca. 30 minutter - men tjek med en kødnål om kagen er bagt i midten (den må gerne være en smule klæg i midten). Lad kagen køle af i formen.

2,5 dl mælk
1/2 brev kagecreme
2 dl piskefløde
2 tsk vaniliesukker
Skal af 1 appelsin + 2 spsk saft

Rør mælk med kagecreme og stil på køl minimum 30 minutter. Pisk fløden stiv og vend sammen med kagecreme (husk at røre i den efter den har stået på køl), vaniliesukker, appelsinskal og 1-2 spsk appelsinsaft efter smag.

Så skal kagen samles: del kagen på langs og læg den ene halvdel på et fad med marengsen nedad. Fordel cremen på bunden og læg forsigtigt den anden halvdel ovenpå. Her er det meget svært at undgå at cremen løber ud i den ene side. Stil kagen på køl - gerne til næste dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar