tirsdag den 20. maj 2014

Kartoffeltimbaler, bønner i tomatsauce og gratineret blomkål

Vi spiser ofte karbonader hos mig, fordi det er nemt og hurtigt. Vi plejer at få kogte gulerødder, porrer og blomkål til, men da jeg havde lidt ekstra tid besluttede jeg mig for at lave noget lidt anderledes tilbehør. Opskrifterne passer fint til 4-5 personer.

Kartoffeltimbaler - 12 stk:

7-8 kartofler
3 æg
4 spsk mælk
Salt og peber

Skræl kartoflerne og riv dem - ikke for grovt- og fordel i 12 muffinforme (gerne silikone). Rør æg, mælk, salt og peber med en gaffel og fordel over de revne kartofler.
Bag ved 200 grader i ca. 30-40 minutter

Grønne bønner i tomatsauce:

1 løg
2 fed hvidløg
1 ds. hakkede tomater
350 g grønne, optøede bønner
Salt og peber

Skær løget i små tern og svits i lidt olie. Tilsæt hakket eller presset hvidløg og lad det svitse med et par minutter. Tilsæt tomat og bønner og krydr med salt og peber. Skru ned og lad bønnerne simre ca. 30 minutter.

Gratineret blomkål:

1/2 blomkål
3 dl mælk
1/2 løg
1 laurbærblad
20 g hvedemel
1/4 tsk stærk sennep
50 g revet ost
Salt og peber

Kom mælk og det halve løg (skåret i 2 kvarte) i en gryde og smuldr laurbærbladet i. Bring mælken til simrepunktet og sluk for varmen. Lad det trække 30 minutter.
Kog imens blomkålen 3-4 minutter i letsaltet vand.
Si løg og laurbærblad fra mælken og ryst sammen med hvedemelet i en melryster. Hæld blandingen i en gryde, varm op og lad den boble 2 minutter under omrøring. Put sennep og halvdelen af osten i saucen, så den smelter. Krydr med salt og peber. Put de kogte blomkål i saucen og rør forsigtigt rundt, så alle blomkål er dækket af sauce.
Fordel blandingen i et ildfast fad, drys resten af osten hen over og sæt i ovnen 20 minutter ved 200 grader.

Server alle tre ting med karbonader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar