tirsdag den 7. oktober 2014

Anderledes formbrød

Når man siger formbrød, tænker man som oftest på hvedebrødet fra bageren, men her har det fået en ny betydning:
Jeg lavede en portion bolle-dej (fra fri fantasi men med denne opskrift i baghovedet, men tilsat lidt kerner, frø og groft mel)  og delte det i tre stykker, som blev rullet ud til lange pølser og flettet. Herefter blev den lange fletning snoet om sig selv på en bageplade og "buret inde" af min lagkagering (husk at smøre siderne!) - jeg spændte den ind, så den lige rørte brødet i siderne. Så fik dejen ellers lov at hæve indtil den fyldte 3/4 af formen. Dejen blev penslet meget forsigtigt med mælk og bagt  ca. 50 minutter ved 200°C.

Så har du et brød, der ikke ser ud som alle andre, og som kræver en smule hjerneaktivitet, når man sidder med brødkniven i hånden og skal beslutte sig, hvordan man skal gribe brødet an :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar