tirsdag den 7. oktober 2014

Roastbeef med rodfrugtmos


Ingredienser til 5 personer:

1 roastbeef
450 g kartofler
300 g persillerod
300 g knoldselleri
300 g gulerødder
1 spsk flydende margarine
Persille (evt. tørret)
Salt og peber
4 skiver rugbrød

Rugbrødscroutoner:
Skær rugbrødet i passende tern og fordel på en bageplade. Lad dem bage med de første 15 minutter sammen med kødet:
Roastbeefen lægges i et fad og krydres med salt og peber. Brun den i ovnen 15 minutter ved 225°C. Derefter skrues ned til 150°C, hvor den skal steges videre ca. 30-40 minutter til den har en centrumstemperatur på 55°C. Læg nu kødet i et gammelt viskestykke og pak denne ind i et håndklæde. Lad den stå og trække her 10 minutter.

Rodfrugtmos:
Skræl grøntsagerne og skær dem ud i store tern. Kog dem møre i usaltet vand (30-40 minutter). Gem noget af kogevandet og hæld resten fra. Rør grøntsagerne til mos med en håndmikser sammen med smør, salt, peber og persille. Tilsæt kogevand til du får den ønskede konsistens. Pynt med rugbrødscroutoner.


Server evt. med ratatouille:
1 squash
3 kartofler
3 tomater
1 løg
1/2 rød peberfrugt
2 ds. hakkede tomater
Salt, peber og oregano

Skær grøntsagerne i tynde skiver på et mandolinjern og læg skiftevis i et ovnfast fad.
Skær løget i tern og svits et par minutter i en gryde. Tilsæt de hakkede tomater og lad det koge op. Smag til med salt, peber og oregano og tilsæt til sidst peberfrugt i tern.
Hæld saucen over grøntsagerne og sæt i ovnen den sidste del af kødets tid i ovnen (ca. 30-40 minutter)




Ingen kommentarer:

Send en kommentar