fredag den 14. november 2014

Meyers naanbrød


Opskriften her kommer fra Meyers Almanak. Brødene er gode til græskinspireret mad med f.eks.
tzatziki, men de er også gode som tilbehør til suppe.


Ingredienser til 12 brød:

25 g gær
2 1/2 dl vand
1 dl græsk yoghurt
1 æg
600 g mel
1 tsk salt
3 spsk olivenolie
Lidt olivenolie
Havsalt og rosmarin

Opløs gær i vand. Tilsæt yoghurt og æg og rør grundigt. Tilsæt salt og mel lidt ad gangen og ælt i røremaskine 8-10 minutter. Lad dejen hæve 1 time.
Del dejen op i 12 stykker, ælt dem og slå dem til aflange brød med håndroden. Læg brødene på bageplader med bagepapir og lad dem hæve yderligere 20 minutter. Pensl brødene med olie og  drys med havsalt og rosmarin. Bag brødene ved 250°C med grill i 3-4 minutter, vend dem og bag 3-4 minutter på den anden side. Lad dem afkøle en smule på en rist inden de serveres.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar