onsdag den 5. november 2014

Islagkage med rom og frysetørrede jordbær

Dette er en lille "snydedessert", som kan laves samme dag, og som ikke kræver en masse tid, men som samtidig smager som om den er 100% hjemmelavet.
Da vi kun er 5 i familien har jeg invisteret i en lille springform på XX cm i diameter. Så kan jeg nemlig lave halve portioner og derved lave dobbelt så mange kager.
Hvis opskriften skal laves i en normal størrelse springform skal man blot fordoble alle ingredienserne (pas på med rommen!).

Ingredienser til en lille islagkage:

Bund:

2 æggehvider
75 g sukker
75 g hakkede hasselnødder
Fyld:
3/4 l vanilieis fra Carte d'or
1 tsk rom
2 spsk frysetørrede jordbær
2 spsk hakket, mørk chokolade

Chokoladesauce (fra Odense Marcipan) og frysetørrede jordbær til pynt

Lav først bunden: Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukker i lidt ad gangen og pisk et par minutter til det er meget stift. Vend de hakkede nødder i og hæld i den smurte springform, hvor bunden er taget ud. Bag ca. 25 minutter ved 170°C og lad den køle helt af.
Når bunden er kølet af tages den ud af formen, som vaskes så den kan bruges til at holde formen på kagen. Læg igen bunden i den rene form, som står på en tallerken med bagepapir.
Lad isen stå ude lidt, så den bliver blød. Bland frysetørret jordbær, chokolade og rom i og fordel isen oven på bunden.
Pynt med et mønster af chokoladesauce og drys med frysetørrede jordbær.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar