onsdag den 28. januar 2015

Hjemmelavede burgerboller

Disse burgerboller er super lækre og samtidig er de grove, så de kan spises med god samvittighed. Hvis man bager disse, behøver man kun beregne 1 burger til hver - de mætter helt vildt!

Bollerne er også perfekte til madpakken som sandwichbrød eller bare med noget pålæg imellem.

Ingredienser til 9 boller:

25 g gær
5 dl lunkent vand
1 spsk sukker
1 tsk salt
25 g hørfrø
50 g grahamsmel
50 g fuldkornsmel
Ca. 650 g hvedemel

Opløs gæren i vandet. Bland de tre slags mel, hørfrø, sukker og salt og rør det derefter i gærblandingen. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve 1 time.
Del dejen i 8-10 boller og lad dem efterhæve 30 minutter. Pensl bollerne med mælk og bag dem ca. 18 minutter ved 180°C på nederste rille i ovnen.
Lun bollerne et par minutter i ovnen inden serveringen.

Opskriften er fra Alletiders Kogebog med mine egne ændringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar