onsdag den 21. januar 2015

Rodfrugtspandekager med oksekødsfyld

Disse pandekager minder lidt om mexicanske pandekager med oksekødsfyld. Pandekagerne her er meget saftige og smager rigtig godt af de forskellige rodfrugter, der er i dejen. Det tager længere tid end man regner med at bage pandekagerne - så begynd i god tid! Men de er til gengæld også værd at bruge lidt ekstra tid på :)
Pandekager:
6 æg
230 g hvedemel
1 tsk salt
4 dl mælk
400 g blandede rodfrugter - f.eks. patinak, persillerod, gulrødder
Smør til stegning

Fyld:
2 løg
2 hvidløg
400 g haket oksekød
Salt og peber

100 g revet ost og timian til topping

Steg løg i tern, presset hvidløg og oksekød i lidt olie. Krydr med salt og peber.

Pisk æg med en håndmixer og tilsæt mel og salt. Pisk mælken i. Skræl rodfrugterne og riv dem groft inden de røres i dejen. Bag 4 store pandekager ved middel varme i lidt smør- vær forsigtig når de vendes.
Fordel kødfyldet i de 4 pandekager, rul dem sammen og læg dem i et ovnfast fad. Drys med ost og timian og bag dem i ovnen ca. 25 minutter til osten er gylden.

Server med en god salat.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar