fredag den 3. juli 2015

Italienskinspireret oksekødsroulade

Efter min mening kan et farsbrød lavet af oksekød nemt gå hen og blive meget tørt. Men i denne opskrift er der både tomatsauce og brød i, som gør det meget svampet og lækkert. Mozzarellaen i midten sætter prikken over i'et.
Farsbrødet kan enten serveres med ris, kartofler eller pasta alt efter humøret. 

Ingredienser til 1 stort farsbrød:

500 g oksekød
2 tykke skiver groft franskbrød
2 æg
2 spsk tomatsauce (jeg brugte den fra x-tra)
2 fed hvidløg
2 spsk tørret persille
2 tsk oregano
Salt og peber
1 pose mozzarella (i vand)
3 laurbærblade

1 ds. hakkede tomater
2 dl svinebouillon
Salt og peber
Oregano

Blend franskbrødet til en fin rasp og rør sammen med oksekød, æg, tomatsauce, hvidløg og krydderier. Tryk farsen udtil en firkant på et stykke bagepapir. Del mozzarellaen i mindre stykker og fordel på hele firkanten. Rul sammen ligesom en roulade og læg i et smurt ovnfast fad.

Stik laurbærbladene i toppen af farsbrødet og bag det 45-60 minutter ved 175°C.
Efter 20 minutter i ovnen hældes de hakkede tomater ud over farsbrødet.

Når farsbrødet er færdigt hældes "tomatsaucen" op i en gryde. Tilsæt bouillon og smag til med krydderierne.

Server i skiver på 1-1,5 cm med ris, tomatsauce og en klassisk tomatsalat til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar