søndag den 27. september 2015

Grovtærte med spinat, champignon og hytteost

Som jeg tidligere har fortalt, har jeg en forkærlighed for tærter. Har man en dag, hvor man ikke er så sulten og skal bruge lidt nem aftensmad - så er tærte perfekt!

Ingredienser til 1 tærte:

Bund:
100 g hvedemel
100 g rugmel
100 g margarine
1/2 tsk salt
1 æggeblomme (gem æggehviden til fyldet)
2-3 spsk vand

Bund: Skær margarinen i tern og rør den sammen med de to slags mel og salt i en røremaskine til margarinen er smuldret i melet. Saml dejen med æggeblommen og vand og ælt den godt. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og læg dejen i en smurt tærteform. Tryk dejen godt ind i kanten og stil den i køleskab 30 minutter.
Prik bunden og forbag den 10 minutter ved 200°C.

Fyld:
1 bakke frisk spinat (ca. 100 g)
150 g champignon
1/2 rød peber
100 g hytteost
3 æg

2 spsk mælk
1/2 tsk chilipulver
Salt og peber

Vask spinaten og varm det på en pande til det falder sammen. Pres væsken ud af det og hak det i mindre stykker. Skær champignon i mindre tern og steg dem 2 min. på en pande. Krydr dem med salt og peber. Rør æg (husk æggehviden fra bunden), hytteost, mælk, chili, salt og peber sammen. Fordel spinat og champignon i den forbagte tærtebund og hæld æggemassen over. Skær den røde peber i ringe og læg ovenpå.
Bag tærte færdig; ca. 45 min ved 175°C


Ingen kommentarer:

Send en kommentar