torsdag den 10. september 2015

Koteletter i fad med ærter og gulerødder

Koteletter i fad er, tror jeg, den ret, jeg har fået serveret flest gange gennem min barndom. Det er en traditionel ret, som findes i rigtig mange afskygninger.
Det er nemt at lave og kan også laves billigt.

Fordelen ved at lave en ret som koteletter i fad er, at man kan variere opskriften alt efter, hvad man har i køleskabet og på den måde er det nemt at tømme køleskabet og undgå madspild.
Resterne - hvis der altså er nogen - kan gøre det ud for en lækker middagsmad dagen efter.

Ingredienser til 4 personer:

4 fadkoteletter
1 pk. bacon i tern
1 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
2,5 dl frosne ærter
4-5 store champignon
1 snackpeber
2 ds. hakkede tomater
Salt og peber

Skær løg, hvidløg, gulerødder, champignon og snackpeber i passende stykker. Svits først løg og hvidløg i olien og lad derefter gulerødder, snackpeber og champignon svitse med et par minutter krydr med salt og peber. Tilsæt tomater og lad saucen simre nogle minutter smag til med salt og peber.   
Steg bacon på en pande. Rør ternene i tomatsaucen. På panden med baconfedt steget koteletterne let på begge sider og krydr med salt og peber. Læg koteletterne i et ovnfast fad og hæld saucen over.

Lad retten stå i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter.

Server med ris og en masse grøntsager - f.eks. hjertesalat med sennepsvinaigrette, blomkål, gulerodsstave og ananas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar