tirsdag den 3. januar 2017

Kapersbøffer med spejlæg



Jeg elsker januar!
I januar er der fokus på sund mad og det er årstiden for en masse lækre grøntsager. Blandt andet mange lækre rodfrugter.
Disse bøffer læner sig op af den traditionelle hakkebøf, men indeholder små overraskelser i form af syltede kapers.

Spejlægget er det sunde og januar-venlige alternativ til sauce.

Ingredienser til 4 personer

500 g hk. oksekød
2 spsk kapers
Salt og peber
4 æg

Kartofler
Blandede rodfrugter
Syltede rødbeder

Kartofler og blandede rodfrugter skrælles og skæres i passende stykker, vend kartoflerne med olie, salt og peber og rodfrugterne med olie, salt, timian og rosmarin. Kartoflerne bages 45 min. ved 200 grader og rodfrugterne sættes ind efter 15 min og bager med de sidste 30 minutter.

Rør oksekød sammen med kapers, salt og peber. Form til 4 bøffer og steg dem i lidt fedtstof på en pande.
Steg 4 spejlæg på en pande smurt med en smule olie.

Server bøfferne med katofler, rodfrugter, et spejlæg og lidt syltede rødbeder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar