torsdag den 12. januar 2017

Kyllingesalat i blade

Nytårsaften var det mig, der stod for forretten. I stedet for at vælge en forret med fisk, ville jeg gerne lave noget med kylling. Det blev til en kyllingesalat med karry serveret i hjertesalat-blade. Ananas blev serveret ved siden af sammen med et lækkert groft baguette.
Portionen herunder rækker til ca. 6 personer og hvis man er heldig er der så lidt rester til middagsmaden dagen efter.

Ingredienser:

2 kyllingebryster
3/4 ds asparges
1 pk. bacon i strimler
2 hjertesalathoveder
1 ds. ananas

2 dl creme fraiche (5%)
1,5 dl maoynaise
1 tsk sukker
Salt og peber
1 tsk karry
evt. gurkemeje

Kog kyllingebrysterne i saltet vand i ca. 20 minutter og tjek at de ikke er lyserøde indeni. Steg bacon på en pande.
Rør creme fraiche, mayonaise, sukker, karry, salt og peber sammen og smag til. Skær kyllingen i mindre stykker og rør i dressingen sammen med asparges.
Dette kan sættes på køl evt. til dagen efter.

Ved servering: Tag bladene af salathovedet og vask dem. Fyld kyllingesalat i dem og læg dem på et fad. Læg 1/2 stykke bacon ved hvert blad og server sammen med ananas i mindre stykker og evt. et flute.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar