torsdag den 6. august 2015

Gulerodsboller med solsikkekerner og maltmel

Gulerodsboller er en sikker vinder HVER GANG! Bollerne bliver lækre svampede og sammen med solsikkekerner smager de super godt.

Denne gang har jeg forsøgt mig med maltmel igen og denne gang kun tilsat 1 spsk, så bollerne er blevet den lysebrune farve, jeg ønskede - uden at de tager smag af malten.

Ingredienser til ca. 20 stk:

50 g gær
3 1/2 dl vand
1 dl yoghurt
2 tsk salt
1 spsk honning
1 æg
3 spsk finvalsede havregryn
1 dl solsikkekerner
3 gulerødder
1 spsk maltmel
100 g grahamsmel
650 g hvedemel
Mælk og havregryn til pensling og pynt

Opløs gæren i vand og yoghurt. Tilsæt salt, honning, æg, havregryn, solsikkekerner. Skræl og riv gulerødderne og rør dem i sammen med grahams -og maltmel. Rør til sidst hvedemel i, til du har en dej, der kan æltes på bordet. Lad den hæve 30 minutter.
Form ca. 20 boller og lad dem hæve på en bageplade yderligere 30 minutter (eller til de har den ønskede størrelse). Pensl bollerne med mælk og drys havregryn over.

Bag bollerne 13-15 minutter ved 200°C og lad dem køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar