søndag den 28. december 2014

Chokoladekage med appelsin

Denne chokoladekage er perfekt til dessert sammen med en god vanilieis. Kagen er bedst, hvis den laves dagen i forvejen - hvilket også gør den nem at servere for sine gæster, uden at man skal stå i køkkenet, mens gæsterne er der. Den lyse chokolade, der drysses over kagen inden bagningen, giver kagen et flot krakeleret look, som også kan ses selvom man pynter kagen med flormelis.

Opskriften er fundet i Familie Journalen for lang tid siden :)



Ingredienser til 10-12 portioner:

175 g margarine
200 g mørk chokolade
3 æg
170 g rørsukker
60 g mel
Skal af 1 appelsin
75 g lys chokolade

Flormelis og en ekstra appelsin til pynt

Smelt margarinen. Hak chokoladen og smelt den i margarinen under omrøring. Pisk æg og sukker luftigt. Rør mel, appelsinskal og chokoladen i. Kom dejen i en smurt springform (24 cm) og drys med hakket lys chokolade. Bag kagen nederst i ovnen ved 175°C i ca. 20 minutter. Lad kagen køle af og pynt med flormelis og en appelsinspringer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar