lørdag den 27. december 2014

Chokoladekage med hindbærmousse


Denne kage er dejlig frisk med hindbærmoussen på toppen. Den er lavet ud fra Alt For Damernes opskrift på chokoladekage med solbærmousse. Chokoladekagen er helt perfekt, hvis den tages ud, så midten af kagen stadig er klæg.

Ingredienser til 1 springform:

Bund:
3 æg
165 g rørsukker
125 g mel
1 1/2 tsk bagepulver
1 knsp salt
25 g kakao
1 dl vand
150 g margarine
125 g mørk chokolade

Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver, salt og kakao og sigt det i æggemassen. Rør vand og smeltet margarine i dejen og vend til sidst den groft hakkede chokolade i. Fordel dejen i en smurt springform (24 cm - drys den evt med lidt sukker). Bag kagen 20-25 minutter ved 200°C 

Hindbærmousse:
3 blade husblas
100 g frosne, optøede hindbær
75 g rørsukker
1/2 vaniliestang
2 1/2 dl piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Kom bær, sukker, vaniliekorn og vaniliestang i en gryde og kog det 8-10 minutter. Smelt husblassen i hindbærmassen og hæld det i en skål. Lad det stå på køl til det er kølet en smule af, men det må ikke blive for koldt - så kan man ikke blande det med flødeskummet.
Pisk fløden og vend halvdelen af hindbærmassen i - kom det herefter op i resten af hindbær massen og rør godt sammen. 
Læg chokoladekagen på et fad og læg en lagkagering udenom. Fordel hindbærmoussen på chokoladekagen og lad den stå på køl minimum 3 timer til moussen er stivnet.

Pynt:
Riv lidt hvid chokolade og fordel over kagen.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar