fredag den 5. december 2014

Vegetarlasagne med spinat og bechamelsauce

Man behøver ikke være vegetar for at spise vegetarmad! Mange mænd vil nok ikke være enige, men jeg synes at der findes et utal af lækre retter, hvor der ikke skal kød i. I nogle opskrifter bruges nødder eller bønner som erstatning, mens der i andre retter ikke behøves nogen erstatning for proteinerne.
Inspirationen til retten er fundet hos Louises madblog. Opskriften giver en portion, som passer til to gange aftensmad til en familie på 4-5 personer. Vi spiste den halve og frøs den anden halve ned til en af de travle hverdage.

Ingredienser:

Grøntsagssauce:
2 gulerødder
1 løg
250 g champignon
1/2 squash
2 ds. flåede tomater
1 spsk tomatpure/tomatkoncentrat
1 grøntsagsbouillonterning
Evt. 1/2 dl hvidvin
1-2 tsk timian
1 lauerbærblad
Salt og peber

Andet:
250 g lasagneplader
200 g hytteost
250 g spinat (jeg brugte frossen, optøet spinat)
1 portion bechamelsauce
Revet ost efter samvittighed

Spinat: Spinaten optøs ved at koge de i en lille smule vand. Vandet hældes fra og spinaten blandes med hytteost og lidt salt.

Grøntsagssauce: Grøntsagerne skæres i mindre tern. Steg dem i en smule margerine i rækkefølgen: gulerødder, løg, champignon, squash. Tilsæt hakkede tomater, tomatpure, bouillon, vin og krydderierne. Kog saucen et par minutter.

Saml lasagnen: I et smurt fad samles lasagnen: Start med bechamelsauce - pasta - grøntsagssauce - pasta - spinat - bechamelsauce - pasta - grøntssagssauce - pasta - bechamelsauce - revet ost.

Bag lasagnen: 35-40 minutter ved 200°CIngen kommentarer:

Send en kommentar