onsdag den 1. april 2015

Blomkålsgratin

Kål skulle være så sundt - og blomkål er en mild en af slagsen. Dens smag er ikke lige så gennemtrængende, som andre slags kål kan være.
Blomkål er fyldt med B og C vitaminer og indeholder B6 vitamin, som er vigtigt for kroppens immunforsvar.
Alt i alt er blomkål en fantastisk grøntsag. Prøv den i denne gratin, hvor buketterne af blomkål falder i ét med gratinmassen. Den kan spises som selvstændig ret, eller den kan serveres som tilbehør til noget kød. 
Resterne kan med fordel gemmes og spises til middag næste dag.

Ingredienser:

1 blomkålshoved
1 1/2 dl kold mælk
75 g mel
30 g smør
4 æg
1 tsk majsstivelse
Salt og peber
Rasp

Del blomkålshovedet i buketter og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Gem 1 1/2 dl af grøntsagsvandet og hæld resten fra. Pisk grøntsagsvand, mel og mælk sammen i en gryde. Varm det op og pisk indtil det jævner. Tag gryden af varmen og pisk smørret i.
Pisk æggehviderne stive med majsstivelse. Rør æggeblommerne i den let afkølede jævning og krydr med salt og peber. Vend blomkålen og halvdelen af hviderne i jævningen og vend derefter forsigtigt de sidste hvider i.
Smør et ovnfast fad med høje kanter og drys med rasp. Fyld blomkålsmassen i (det må kun fylde ca. 3/4 af fadet, da den hæver op i ovnen). Drys rasp over.
Bag gratinen på nederste rille i ovnen ved 175°C i ca. 1 time. Server med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar