tirsdag den 31. marts 2015

Homemade granola á la Helse Mathilde

Jeg faldt lige over Helse Mathildes blog og fandt denne opskrift på hjemmelavet müsli (den originale opskrift kan findes her). Den er simpel at lave, og man kan nemt variere ingredienserne afhængigt af, hvad man har i køkkenskabet. Jeg lavede opskriften med en blanding af paranødder og mandler og udelod kokosflager, som ellers er på ingredienslisten i Helse Mathildes opskrift.

Man skal være meget forsigtig med bagetiden og prøve sig frem mht. varmluft - müslien bliver meget hurtig lidt for mørk ;)

Vejledende ingredienser:

200 g havregryn
100 g grofthakkede nødder/mandler
50 g græskarkerner
50 g hørfrø
80 g kokosolie
3 spsk honning


Smelt kokosolien og honningen sammen i en kasserolle. Vend alle de tørre ingredienser sammen og hæld honning/olien over. Rør godt inden massen fordeles ud på en bageplade med bagepapir.
Bag müslien ved 175°C varmluft og vend det rundt ca. hvert andet minut - sæt evt. ovnen på almindelig varme, hvis müslien bager for hurtigt.

Lad müslien køle ned og rør i det et par gange, så det ikke bliver én stor klump müsli. Opbevar i lufttæt beholder.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar