fredag den 13. marts 2015

Fyldte tomater med oksekød

Dette er en nem og billig aftensmad. Man skal blot tilberede tomaterne og så skal de ellers bare passe sig selv i ovnen i en times tid.
Hvis man som jeg ikke er den store fan af madspild kan man booste samvittigheden ved at bruge resterne af indmaden fra tomaterne til at lave en tomatketchup - find opskriften her.

Ingredienser til 4 personer:

8 store tomater
400 g oksekød
1 løg
1 tsk timian
Salt og peber

Skær toppen af tomaterne og skrab fyldet ud med en teske. Gem lågene og gem kernerne fra tomaterne! Brun oksekødet i lidt margarine. Tilsæt løg og lad det stege med et par minutter. Krydr med salt, peber og timian.
Fordel fyldet i de 8 tomater og placer dem i et ovnfast fad. Læg forsigtigt låget på og læg staniol over. Bag tomaterne ved 175°C i ca. 40 minutter.




Server med en god salat til - f.eks.:
  • Blandet salat
  • Rodfrugter (f.eks. persillerod og gulerødder) stegt i lidt olie og krydret med salt og timian.
  • Græskarkerner - stegt med på panden med rodfrugterne et par minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar