tirsdag den 23. februar 2016

Toppe med lemoncurd

Når man har gæster har mange tendens til at lave alt for meget mad, hvilket er ærgerligt at bruge tid på, hvis gæsterne ikke kan spise det.
Derfor synes jeg ofte det kan være lækkert med en dessert, der ikke er for tung og overvældende, men bare en sød afslutning på en lækker forret og hovedret.

Disse mørdejsbunde med lemoncurd og flødeskum er et rigtig godt eksempel på sådan en lille let, men lækker dessert, som sagtens kan serveres med en kop kaffe eller te.

Mørdejsbundene kan laves i forbindelse med napoleonshatte eller bunde til medaljer og så bare lægges i fryseren, så de er klar til en let dessert.



Ingredienser:

Små skaller af mørdej - 1/2 portion mørdej er rigeligt (se opskrift på mørdej her)
Lemoncurd
Piskefløde (+ lidt sukker)
Hakkede pistaciekerner til pynt

Lav en portion mørdej og lav små skaller af den. Læg en teske lemoncurd på hver skal. Pisk fløden til skum, drys lidt sukker i og sprøjt det ud i en top oven på lemoncurd'en med en sprøjtepose med stjernetyl.
Drys med hakkede pistaciekerner inden serveringen.


Ingredienser til 1 glas lemoncurd:
100 g smør
150 g sukker
1 dl citronsaft
4 pst. æggeblommer

Smelt smør, sukker og citronsaft i en lille gryde. Pisk æggeblommerne i - én ad gangen - og lad det tykne under omrøring uden at det koger (det tager ca. 10 minutter).
Hæld curd'en på glas og opbevar det på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar