mandag den 16. november 2015

Kransekagetoppe

Kransekage forbinder vi normalt med nytår og festlige begivenheder i form af et tårn med ringe, som er pyntet med glasur og som serveres med mousserende vin. Men kransekage er meget andet end nytårsaften - den behøver ikke kun serveres imellem serpentiner og bordbomber.

Kransekage er nemt at arbejde med og kan pyntes alt efter lejligheden.
Sprøjt kransekagemassen ud i mindre toppe, dyp bunden i smeltet chokolade og drys hakkede pistacienødder på. Så har du dig nogle små lækre kager, som kan opbevares flere dage i køleskabet, hvis de ikke skal serveres med det samme.

Basisopskriften på kransekagemassen er Mette Blomsterbergs og kan findes på Det Søde Livs hjemmeside.

Ingredienser:

500 g marcipan
200 g sukker
100 g æggehvider
Mørk chokolade
Usaltede pistacienødder

Rør sukker og æggehvider sammen og ælt det ind i marcipanen. Sprøjt massen ud med en stjerneformet tylle til små toppe på en bageplade.
Bag kagerne 6-8 minutter ved 200°C og lad dem køle af.

Smelt chokoladen. Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen og drys med hakkede pistacienødder.
Opbevar dem på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar