fredag den 20. november 2015

Trefarvet isbjerg

Isbjerg - også kendt som indbagt is - er en dessert, som på en gang er nem at lave og kan forberedes dagen i forvejen, men som også ser meget imponerende ud, når den serveres.
Jeg har tidligere lavet den traditionelle udgave, som faktisk ligner et isbjerg (se opskrift her)

Men efter at have set Den Store Bagedyst, fik jeg også lyst til at eksperimentere lidt med desserten.
Det resulterede i en rund dessert med tre slags is, makroner og hindbær, som var pyntet med små toppe af marengs.

Det skal du bruge til et trefarvet isbjerg:
  • Bund, som i den traditionelle opskrift
  • Is - jordbær, vanilje og chokolade
  • Makroner
  • Frosne hindbær
  • Marengs af 4 æggehvider og 5 spsk sukker
Sådan laver du den trefarvede is:
Tag isen op af fryseren og lad den stå og tø til den er blød. Læg et stykke bagepapir på et spækbræt og sæt en lagkagering (eller alternativt springform) ovenpå - husk at den skal være lidt mindre i diameter end bunden.
 Læg vaniljeisen i bunden og pres det godt ud til kanterne. Knus makronerne og fordel dem over vaniljeisen.
 Bred forsigtigt jordbærisen ud over makronerne og læg de frosne hindbær på.
Læg til sidst et lage chokoladeis og sørg for at lave overfladen nogenlunde lige. Stil isen tilbage i fryseren minimum 3 timer.

Sådan laves isbjerget:

Læg bunden i et tærtefad og placer isen ovenpå.
Pisk en meget stiv marengs og smør den ud over isen - sørg for at HELE isen er dækket og at der ikke er nogle huller. Sprøjt resten af marengsen ud i toppe oven på isen med en stjerneformet tylle.

Bag isbjerget 3-4 minutter ved 250° - indtil den er gylden. Server med det samme.

1 kommentar:

  1. God formiddag i det smukke snelandskab !

    Meget lækker og flot iskage du har lavet :-)
    Må se om jeg kan hitte ud af det.

    Hilsner herfra :-)

    SvarSlet