lørdag den 4. april 2015

Blomsterbergs franske citrontærte

Så blev det igen en af Mette Blomsterbergs opskrifter, der kom til at præge min fredag aften. Marengs'en, der er lavet som toppe ovenpå tærten, bliver ikke sprød, som vi ellers kender den, men smager af vanilje og giver kagen en flot udtryk. Jeg har dog ændret lidt i opskriften; jeg har ændret mængden af ingredienserne til marengslåget, da den mængde, der opgives i den originale opskrift ikke helt rakte til den størrelse toppe, som jeg ønskede på kagen.

Tærten går rigtig godt sammen med nogle friske bær og hjemmelavet is - gerne som en tallerkenanrettet dessert.

Ingredienser:

Bund:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g stuetempereret smør
1 æg

Citroncreme:
Korn af 1/2 vaniljestang
100 g sukker
1 1/2 dl piskefløde
2 æg
1 tsk majsstivelse
3 citroner - skal og saft heraf

Marengslåg:
Korn af 1 vanijiestang
135 g flormelis
150 g æggehvider (ca. 5 stk)

1. Bunden:
Ælt alle ingredienserne sammen i en røremaskine og sæt den i køleskabet 30 minutter. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Sørg for at trykke dejen godt op ad siderne og kør kagerullen over formen, så du får en lige kant.
Læg et stykke bagepapir oven på bunden og læg tørrede kikærter (eller alternativt ris) på og bag bunden ved 200°C i 12 minutter. Fjern bagepapiret og bag evt. bunden et par minutter mere hvis den er ubagt.
Sæt ovnen ned til 110°C.

2. Citroncremen:
Mas vaniljekornene sammen med en smule af sukkeret. Blend kort alle ingredienserne til en ensartet masse. Hæld massen ud i tærtebunden og bag 35-40 minutter til cremen har sat sig. Lad tærten afkøle en smule og tag den ud af formen.
Sæt ovnen op til 170°C.

3. Marengslåget:
Pisk æggehviderne halvstive og tilsæt flormelis og vaniljekorn inden de piskes helt stive. Kom massen i en engangssprøjtepose men ingen eller en glat tylle. Sprøjt toppe på hele bunden og bag tærten ca. 5 minutter indtil toppene begynder at tage farve.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar