søndag den 23. marts 2014

Chokoladeterrine med nøddebund og brombærsorbet

Hvis man kan lide en kage med smag af mørk chokolade med et stænk af kaffe, så er dette den rigtig opskrift. Og da mørk chokolade skulle være sundt (i mindre mængder!) hører denne dessert ikke til i "kaloriebombe-enden".
Ingredienser til 10-12 portioner:
Bund:
2 dl hasselnødder
2 spsk sukker
2 spsk brun farin
2 æg
2 spsk hvedemel

Fyld:
350 g mørk chokolade
1 spsk sirup
2 æg
3/4 dl mælk
2 spsk kaffe (gerne stærk)
2 spsk piskefløde
Rist nødderne på en tør pande. Strø de to slags sukker over og lad det karamelisere. Fordel det på at stykke bagepapir og lad det tørre, før det blendes let. Bland nøddemassen med mel og æg og fordel i en terrineform med bagepapir. Bag ca. 10 min ved 175 grader. Når kagen tages ud skrues varmen ned på 100 grader.
Smelt chokoladen over vandbad. Pisk æg og sirup skummende. Kog mælk op med kaffe og fløde. Bland chokoladen og æggemassen og rør den varme kaffemælk i. Fordel chokoladeblandingen over nøddebunden og bag midt i ovnen i 35-40 minutter.

Lad terrinen køle af og stil den i køleskab til den er stivnet (gerne til næste dag).
Server i små stykker med brombærsorbet:

Ingredienser:
350 g brombær
150 g rørsukker
2 dl vand
Saften af 1 citron

Kog vand og sukker til sukkeret er opløst. Lad det køle af inden det blandes sammen med blendede brombær. Tilsæt citron og sæt det i fryseren (omrør flere gange, hvis du ikke har en ismaskine)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar