søndag den 14. januar 2018

Projekt "overnight oats"


Nyt år - nye vaner.

Jeg tror ikke på,  at bare fordi vi skifter fra 2017 til 2018 skal man være en anden. Men jeg er stor tilhænger af at tænke over, hvordan man lever og om noget af dette burde laves om.

Jeg spiser selv morgenmad hver morgen, men ved at dette måltid springes over for manges vedkommende for at spare et kvarter om  morgenen. Derfor er jeg begyndt at lege lidt med morgenmad, der laves om aftenen, så man bare skal tage det ud om morgenen. Om man så spiser det hjemme, i bussen/toget eller når man  kommer på arbejde /i skole betyder sådan set ikke så meget - bare man  ikke springer dagens vigtigste måltid over.

Jeg har planer om at prøve mig lidt med forskellige slags "overnight oats" i første omgang. Det er et koncept der giver plads til at lave præcis den morgenmad man har lyst til, fordi der er så mange muligheder for fyld.
Her kommer basisopskriften, hvortil det kun er fantasien, der sætter grænser for hvad man spiser som topping. 

Overnight Oats til 1 person

1 dl finvalsede havregryn 
1 spsk chiafrø 
3 spsk mælk
2 spsk yoghurt naturel 
1 tsk flydende honning 

Alle ingredienserne røres sammen i en skål eller i et glas og dækkes over. Stil beholderen i køleskabet over natten. 
Spis med den ønskede topping. 

Eksempelvis kan topping bestå af :
- Banan og hakkede mandler
- Blåbær og flydende honning
- Jordbær og sirup


Ingen kommentarer:

Send en kommentar