søndag den 6. december 2015

Havrebidder med chokolade og tranebær

I december er det hyggeligt at have nogle søde sager, som man kan byde eventuelle gæster på eller hygge sig med om aftenen. Men jeg synes det er mindst lige så hyggeligt at lave det sammen med min familie.
Disse små hapser minder en smule om de klassiske havregrynskugler. De smuldrer en smule, når man skærer dem ud, men samler sig igen, når de bliver sat på køl.

Opskriften fandt jeg blandt mine juleopskrifter i tillægget "Julebage og knas" til Femina fra 2013.

Ingredienser til 20 stk.

150 g havregryn
50 g brun farin
1 spsk hvedemel
1 knsp bagepulver
1 tsk vaniljesukker
100 g koldt smør
1 æggeblomme

100 g mørk chokolade
20 tranebær

Bland havregryn, brun farin, mel, bagepulver og vaniljesukker. Skær smørret ud i tern og smuldr det i de tørre ingredienser. Saml dejen med æggeblommen og pres den ud i en form på 15x15 cm med bagepapir i. Sørg for at trykke den godt sammen.
Bag 15 minutter ved 200°C til massen er gylden.
Lad den køle af inden den skæres ud i små tern. Smelt chokoladen og læg et tranebær på.
Sæt de små bidder på køl indtil de skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar