onsdag den 9. december 2015

Kyllingeboller i karry

Den traditionelle danske ret "Boller i karry" kan meget let laves anderledes, hvis man blot udskifter svinekødet med hakket kylling.
Ofte er der ikke så meget fedt i kyllingekød, og når det bruges i kødboller får de en rigtig god smag.

Ingredienser til 4 personer:

400 g hakket kylling
1 æg
1 spsk mel
1 løg
2-3 spsk mælk
Salt og peber

Skær løget i små tern og rør sammen med hakket kød, mel, mælk og krydderier. Tilsæt evt. mere mælk eller mel, så farsen får den rigtige konsistens.
Varm ca. 1 liter saltet vand op. Form kødboller med en spiseske og lad dem koge 8-10 min.

1 løg
1 æble
100-200 g hvidkål
1/2 spsk karry
3 spsk mel
6 dl kogevand fra kødet

Skær løg i mindre tern og steg dem i lidt fedtstof i en gryde. Riv æblet på den grove side af rivejernet og skær hvidkålen i strimler og lad det kort svitse med løgene. Rør mel i og spæd med væsken fra kødet. Lad saucen koge et par minutter og smag den til med salt og peber.
Put kødbollerne i saucen og lad dem koge med et par minutter.

Server med brune ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar