tirsdag den 2. december 2014

Spaghetti med kyllinge-kødboller

Denne ret ses som oftest med kødboller af oksekød og en tomatsauce uden diverse grøntsager. Hakket kyllingekød er forholdsvis fedtfattigt og smager rigtig godt sammen med timian og denne grøntsagssauce. Man kan variere mængden af ost efter samvittighed.

Ingredienser til 4-5 personer:

Kødboller:
400 g hakket kyllingekød
1 æg 
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk timian
1 dl mælk eller fløde
1/2 pose revet mozarella (ca. 1 dl til kødbollerne og resten til gratinering)
Salt og peber
Tomatsauce:
2 ds. hk tomater (evt. 1 af dem med basilikum)
1 løg
1 gulerød
1/2 rød peber

400-500 g spaghetti

Skær løg, gulerod og rød peber ud i tern og svits i nævnte rækkefølge i lidt smør. Rør tomaterne i og lad saucen småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber. Blend saucen og hæld den i et ovnfast fad. Rør farsen sammen til kødbollerne og form små boller med en spiseske. Læg bollerne ned i saucen (og ja det er rigtigt, at de skal rå ned i saucen). Drys ost over kødbollerne og bag 30 minutter ved 200°C. Server med spaghetti og et lækkert flute.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar