fredag den 16. januar 2015

Creme brulee - en lille bid af himlen

Den smager fantastisk. Den ser god ud. Creme Brulee er en fantastisk dessert og det bedste er, at den er nem at lave, hvis man skal have gæster. Cremen kan bages i forvejen og stilles i køleskabet - så skal man kun karamelisere overfladen, inden den serveres.
Her har jeg valgt at lave en coulis af blandede bær til, men denne kunne sagtens være lavet af andre bær.

Ingredienser til 6 portioner:

4 æggeblommer
1/2 l piskefløde
65 g sukker
1 vaniliestang
Rørsukker til karamelisering

Skrab kornene ud af vaniliestangen. Varm piskefløde og vaniliekorn op i en kasserolle - men den må ikke koge. Pisk æggeblommer og sukker lyst og skummende. Hæld halvdelen af fløde i og rør sammen inden den sidste halvdel røres i. Tag skummet af overfladen med en ske. Hæld cremen i små skåle (f.eks. Blomsterbergs dråbeskåle), stil dem i en bradepande og fyld kogende vand i bradepanden så det når halvt op på formene. Bag ca. 35 minutter ved 170°C midt i ovnen.
Når de tages ud skal de stadig virke bløde. Sæt cremerne i køleskab mindst 4 timer.

Ved servering: Drys rigeligt sukker på cremerne og brænd sukkeret til karamel med en gasbrænder. Server med coulis.

Coulis af blandede bær:
150 g frosne skovbær
1-2 spsk vand
2-3 spsk sukker

Kog bærrene med vand og sukker ca. 10 minutter til bærrene er nogenlunde kogt ud. Blend blandingen og si det - dette tager et stykke tid. Sæt coulis'en på køl indtil den skal serveres.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar