onsdag den 10. juni 2015

Flæskestegssandwiches

Flæskesteg hører som regel julen til, men det er altså ikke det ensbetydende med, at man ikke kan spise det på alle andre tidspunkter af året!!
Det gode ved en flæskesteg er, at hvis man køber en, der er stor nok, vil der som regel være rester og dermed nem mad til dagen efter.

Vi havde en halv flæskesteg tilbage i køleskabet og derfor besluttede jeg mig for, at vi skulle bruge det i nogle sandwichboller.  Det var hurtigt at smøre 4 sandwiches, når bollerne var lavet på forhånd -  og derfor er det et godt forslag til aftensmad på en dag, hvor man kommer sent hjem og ikke har tid til at lave mad.

Ingredienser til 12 boller:

50 g gær
5 dl lunkent vand
2 1/2 tsk sukker
1 tsk salt
0,4 dl olie
2 æg
2 dl knækkede rugkerner
100 g havregryn
120 g fuldkornsmel
ca. 600 g hvedemel

Opløs gæren i vandet. Tilsæt sukker, salt, olie og æg. Kog rugkernerne 2 minutter og skyl dem med koldt vand. Rør dem i sammen med havregryn og fuldkornsmel. Tilsæt til sidst hvedemel til du har en dej, der kan æltes på bordet.
Lad den hæve 45 minutter med et viskestykke over.
Del dejen i 12 og form dem til boller, som trykkes helt flade og lægges på en bageplade. Pensl dem med mælk og drys med sesamfrø inden de stilles til hævning i 30 minutter.
Bag bollerne 12-15 minutter ved 200°C.
Lad dem køle af på en rist.

Opskriften er inspireret af denne opskrift fra Mad med hjertet

Flæskestegssandwiches til 4 personer:

4 sandwichboller
8 skiver flæskesteg
Miracle Whip
Rødkål
Cornichoner
Babyspinat-blade

Skær bollerne over og smør dem med Miracle Whip. Byg dernæst sandwichen op af salatblade, 2 skiver flæskesteg, rødkål og halverede cornichoner.

Og så er der nem og lækker aftensmad :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar