torsdag den 11. august 2016

Koldhævet madbrød med krydderier



Dette brød er et alternativ til et flute til maden. Madbrødet er mere salt og krydret end et traditionelt flute, men kan bruges som spændende tilbehør til f.eks. en suppe.
Brødet er farvet med gurkemeje, hvilket er rent blær, da krydderiet ikke bidrager med andet end farve til brødet.

Ingredienser til 8 kuvertbrød:

25 g gær
2 dl koldt vand
2,5 tsk groft salt
2 tsk gurkemeje
2 tsk rosmarin
3 tsk tørret purløg
2 tsk oregano
3 spsk hørfrø
150 g grahamsmel
120 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt alle krydderier, hørfrø og grahamsmel.
Rør hvedemel i, indtil dejen ikke længere klæber til bordet. Form dejen til en kugle og læg den i en skål, som stilles i køleskabet i 3 timer.
Tag dejen ud og lad den stå ved stuetemperatur 20-30 minutter, inden den deles i 8 stykker, som formes til boller.
Stil bollerne i en smurt springform, så de lige rører hinanden. Lad dejen hæve yderligere 45 minutter, indtil bollerne er hævet sammen.
Bag 14-15 minutter ved 200°C og lad brødet afkøle på en rist.

Brødet inden hævning
Brødet efter hævning


Ingen kommentarer:

Send en kommentar