Brødet er farvet med gurkemeje, hvilket er rent blær, da krydderiet ikke bidrager med andet end farve til brødet.
Ingredienser til 8 kuvertbrød:
25 g gær
2,5 tsk groft salt
2 tsk gurkemeje
2 tsk rosmarin
3 tsk tørret purløg
2 tsk oregano
3 spsk hørfrø
150 g grahamsmel
120 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt alle krydderier, hørfrø og grahamsmel.
Rør hvedemel i, indtil dejen ikke længere klæber til bordet. Form dejen til en kugle og læg den i en skål, som stilles i køleskabet i 3 timer.
Tag dejen ud og lad den stå ved stuetemperatur 20-30 minutter, inden den deles i 8 stykker, som formes til boller.
Stil bollerne i en smurt springform, så de lige rører hinanden. Lad dejen hæve yderligere 45 minutter, indtil bollerne er hævet sammen.
Bag 14-15 minutter ved 200°C og lad brødet afkøle på en rist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar