søndag den 31. juli 2016

Tomatsalsa serveret med ristet flute eller pandekage-chips

Hvad synes du ser bedst ud?

Det her:


Eller det her:


Jeg synes selv det er svært at vælge, og efter at have smagt begge varianter, er jeg stadig i tvivl om, hvad min favorit er. Derfor må konklusionen være, at tomatsalsaen er lækker både med ristet flute og med pandekage-chips til.

Det er en god ide at servere dette som en lille let forret - gerne som optakt til et lækkert måltid fra grillen. Hjemme hos mig var det i hvert fald en succes - jeg fik en af de sjældne oplevelser, hvor alle omkring bordet syntes, at det smagte lækkert og ikke bare spiste det for ikke at skuffe mig :) 



Tomatsalsaen kan laves dagen i forvejen og opbevares på køl i et syltetøjsglas. Af 1 portion får man nok til ca. 6 personer til forret.

Ingredienser til tomatsalsa:

4 tomater
2 skalotteløg
2 fed hvidløg
1/2-1 spsk olivenolie
1/2 spsk æbleeddike
Oregano
Salt og peber

Løg og hvidløg pilles og lægges i et ovnfast fad sammen med de vaskede tomater.
Bag grøntsagerne 20 minutter ved 200°C og lad dem køle lidt af. Træk skindet af tomaterne, skær dem halvt over og skrab de fleste kerner ud.
Tomaterne uden kerner og de to slags løg blendes sammen. Rør olie, eddike og krydderier i og smag til.
Hæld salsaen på glas og stil det på køl.

Pandekage-chips:

Del 2-3 tortillas (mexicanske pandekager) i 8 og fordel dem på en bagerist. Bag dem 4-5 minutter midt i ovnen ved 200°C til de er gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar