Så blev fryseren ordnet og der lå søreme stadig en portion æblemos fra efterårets sidste æbler. Den skulle selvfølgelig bruges, men i stedet for den traditionelle gammeldags æblekage, lavede jeg nogle små portionsanrettede triflier med makroner i sherry og råcreme.
Til 6 portioner skal bruges:
1 portion æblemos
4 pst. æggeblommer
5 tsk sukker
1 tsk vaniliesukker
2 dl piskefløde
Ca. 1/2 pose makroner
6 tsk sherry
Til råcremen piskes æggeblommerne med sukker og vanilie. Fløden piskes og vendes i. Stil blandingen på køl 1 time eller længere - men ikke til næste dag, så begynder cremen at dele sig igen.
Anret i portionsglas: i bunden lægges lidt knuste makroner, og der hældes ca. 1 tsk sherry over. Lad det trække ca. 5 min. Læg derpå lag af skiftevis æblemos, råcreme og knuste makroner. Slut af med makroner på toppen.
Til 6 portioner skal bruges:
1 portion æblemos
4 pst. æggeblommer
5 tsk sukker
1 tsk vaniliesukker
2 dl piskefløde
Ca. 1/2 pose makroner
6 tsk sherry
Til råcremen piskes æggeblommerne med sukker og vanilie. Fløden piskes og vendes i. Stil blandingen på køl 1 time eller længere - men ikke til næste dag, så begynder cremen at dele sig igen.
Anret i portionsglas: i bunden lægges lidt knuste makroner, og der hældes ca. 1 tsk sherry over. Lad det trække ca. 5 min. Læg derpå lag af skiftevis æblemos, råcreme og knuste makroner. Slut af med makroner på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar