søndag den 27. april 2014

Grøntsagslasagne

Det er meget billigere at fylde aftensmaden med grøntsager end med kød, men da familien ikke er så hut på retter helt uden kød, er her et kompromis.
Vær opmærksom på, at denne opskrift giver en meget stor portion - så man skal have godt med plads i fryseren.

Ingredienser til 2,5 5-personers-lasagne:
200 g knoldselleri
2 løg
3 store gulerødder
1 porre
1 squash
500 g oksekød
2 ds. hakkede tomater
1 oksebouillonterning
Salt, peber og oregano
Lasagneplader (gerne grove)

Knoldselleri, løg og squash skæres i tern, gulerødderne rives og porren skæres i skiver. Løg og gulerødder svitses kort inden oksekødet brunes med. Resten af grøntsagerne røres i og svitses 5 min. De hakkede tomater røres i sammen med vand og bouillon (ca. 3-4 dl til den ønskede konsistens). Smag saucen til med salt, peber og oregano.

Lav en mornay/bechamelsauce af: 
4 dl mælk
3 spsk mel
Salt og peber
Evt. lidt revet ost

Saml lasagnen i et smurt, raspdrysset fad: Først et lag kødsovs. Derpå lægges lasagneplader og en smule bechamelsauce. Drys rasp på toppen. Fortsæt til alle ingredienser er brugt og bag dem ved 200 grader i 35-40 min.
Med mindre man er en stor, sulten familie fryses resten af lasagnen ned - så er der nem mad til en af de travle hverdage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar