lørdag den 12. april 2014

Fyldte ananas med appelsinfromage

Denne dessert ser meget overdådig ud, når den bliver serveret.
Frugtsalaten kan laves med mange forskellige frugter efter årstiden. Desserten kan sagtens laves om formiddagen - da kan man bare blande frugten sammen i en skål og pakke skallerne ind i husholdningsfilm.
Det skal lige siges, at hvis man skal have mange gæster er denne dessert ikke optimal, da du hurtigt bliver træt af at udhule ananas :)

Ingredienser til 6 personer:
3 ananas
Vindruer
Jordbær
3 blade husblas
2 pst. æggeblommer
2 spsk flormelis
2-3 spsk appelsinsaft
1-2 spsk likør (evt. italiensk mandellikør)
1/4 dl piskefløde

Skær ananasne igennem på langs og skær midterstrengen ud. Skær resten af kødet ud fra skallen og skær i mindre tern. Ananas (ikke det hele), halverede vindruer og jordbær blandes og lægges tilbage i skallerne.
Fromagen lægges i blød.  Pisk æggeblommer og flormelis luftigt. Husblassen vrides og smeltes over vandbad. Under omrøring blandes appelsinsaft og likør i og blandingen røres i æggemassen. Fløden piskes stiv og vendes i. Sæt fromagen på køl.
Når desserten skal serveres fyldes skallerne med frugtsalat og fromagen fordeles ovenpå. Pynt med strimler af appelsinskal.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar