søndag den 20. april 2014

Brownies med nutellais og jordbærcoulis

Vi havde gæster i går aftes og de fik serveret en dessert i stil med min nytårsdessert. Jeg synes, det er rigtig svært at vurdere, hvornår en chokoladebrownie er færdig, men min erfaring siger mig, at man som oftest skal stole på bagetiden - også selvom kagerne ikke ser færdige ud, når de tages ud af ovnen.
Hvis man ikke kan få fat i usaltede pistacienødder og gojibær, kan man nøjes med 100 g mandler.

Til en dessert til 10 personer skal bruges:
Brownies:
90 g chokolade
150 g smør
300 g brun farin
125 g mel
1 knsp salt
2 æg
1 tsk vaniliesukker
15 g kakao
1/2 tsk bagepulver
50 g usaltede pistacienødder
50 g mandler
30 g gojibær

Smelt chokoladen over  vandbad og rør smørren ud i. Tag det af varmen og lad det køle lidt. Sigt mel, bagepulver, kakao og salt i en anden skål. Pisk æggene i en tredje skål. Tilsæt sukker og vanilie og rør let sammen. Rør forsigtig chokoladen i æggeblandingen og vend forsigtigt melblandingen, grofthakkede nødder og gojibær i. Fordel dejen i små muffinforme og bag 18-20 minutter ved 180 grader.
Hvis man hellere vil lave den i en stor form og skære den ud, skal den bages 25 minutter.
Lad kagen køle af inden den skæres ud.

Nutellais med hasselnødder:
1 dl hasselnødder
5 dl piskefløde
5 pst. æggeblommer
1 dl flormelis
1 tsk vaniljesukker
4 + 4 spsk hasselnøddecreme (f.eks. Nutella)

Hasselnødderne ristes på en tør pande, indtil hinderne begynder at blive brune og revner. Skallerne gnides af i et viskestykke og halvdelen hakkes groft.
Fløden piskes til skum. Pisk æggeblommer hvidt og skummende med flormelis og vaniljesukker. Tilsæt 4 spsk hasselnøddecreme og pisk til massen bliver jævn. Flødeskummet vendes i.
Halvdelen af massen hældes i en franskbrødsform (eller springform) beklædt med film eller bagepapir. Resten af hasselnøddecremen varmes i mikroovnen til den er lunken og mindre tyktflydende. Læg halvdelen af cremen over isen som striber og drys de hakkede nødder over. Hæld resten af ismassen i og dekorer med det sidste hasselnøddecreme i dekorativt mønster og drys de hele hasselnødder over.
Isen sættes i fryseren 5-6 timer.

Jordbærcoulis:
1 pose frosne jordbær
1 dl sukker
1/2 dl vand

Bærrene koges med sukker og vand og blendes. Hæld blandingen gennem en si og stil det i køleskab. Coulis'en kan bruges på mange forskellige måder, men jeg valgte at lægge tre dråber på hver tallerken med en decopen. Resten hældte jeg i en skål og serverede ved siden af.Ingen kommentarer:

Send en kommentar