Vi har haft rigtig mange æbler i år, og har desværre ikke nået at spise dem alle sammen. Så jeg fik den ide at jeg kunne skrælle dem alle sammen og koge æblegrød af dem - så nu har vi æblekage til laaaang tid i fryseren!
Opskriften jeg har brugt er fra "God mad - let at lave", som er en særdeles anbefalelsesværdig kogebog. Den har rigtig mange grundopskrifter som f.eks. æblemos...
Det skal du bruge: (1 portion passer til 4 personer, hvis den serveres med flødeskum og makroner)
750 g æbler
2 spsk vand
2-5 spsk sukker efter smag
vaniliesukker efter smag
Æblerne skrælles og skæres i mindre både. De koges med vandet, til de er møre - alt afhængig af hvordan du kan lide æblegrød, kan du koge den, så der bevares nogle stykker af æbler, eller du kan lade de koge i længere tid, så grøden bliver helt "glat".
Når grøden er afkølet en smule smages den til med sukker og vaniliesukker.
Serveres med flødeskum og knuste makroner på toppen.
Opskriften jeg har brugt er fra "God mad - let at lave", som er en særdeles anbefalelsesværdig kogebog. Den har rigtig mange grundopskrifter som f.eks. æblemos...
Det skal du bruge: (1 portion passer til 4 personer, hvis den serveres med flødeskum og makroner)
750 g æbler
2 spsk vand
2-5 spsk sukker efter smag
vaniliesukker efter smag
Æblerne skrælles og skæres i mindre både. De koges med vandet, til de er møre - alt afhængig af hvordan du kan lide æblegrød, kan du koge den, så der bevares nogle stykker af æbler, eller du kan lade de koge i længere tid, så grøden bliver helt "glat".
Når grøden er afkølet en smule smages den til med sukker og vaniliesukker.
Serveres med flødeskum og knuste makroner på toppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar