torsdag den 12. december 2013

Æblegrød til lang tid

Vi har haft rigtig mange æbler i år, og har desværre ikke nået at spise dem alle sammen. Så jeg fik den ide at jeg kunne skrælle dem alle sammen og koge æblegrød af dem - så nu har vi æblekage til laaaang tid i fryseren!
Opskriften jeg har brugt er fra "God mad - let at lave", som er en særdeles anbefalelsesværdig kogebog. Den har rigtig mange grundopskrifter som f.eks. æblemos...

Det skal du bruge: (1 portion passer til 4 personer, hvis den serveres med flødeskum og makroner)

750 g æbler
2 spsk vand
2-5 spsk sukker efter smag
vaniliesukker efter smag

Æblerne skrælles og skæres i mindre både. De koges med vandet, til de er møre - alt afhængig af hvordan du kan lide æblegrød, kan du koge den, så der bevares nogle stykker af æbler, eller du kan lade de koge i længere tid, så grøden bliver helt "glat".
Når grøden er afkølet en smule smages den til med sukker og vaniliesukker.

Serveres med flødeskum og knuste makroner på toppen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar