Cheesecake er ikke noget jeg har beskæftiget mig ret meget med, men nu har jeg forsøgt mig med to slags. En med oreo og en lidt friskere version med appelsinstykker og digestivebund.
Oreo-cheesecake: (til ca. 7 stk)
100 g oreo
30 g smør
Oreo'erne blendes og blandes med det smeltede smør.
Massen trykkes ud i bunden af muffinsformene og sættes i køleskab 1/2 time.
150 g flødeost
75 g creme fraiche
3/4 dl piskefløde
lidt citronsaft
40 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 blade husblas
5 oreo
Flødeost og sukker piskes. Vaniliesukker og citron røres i og creme fraichen vendes i. Husblassen lægges i blød, smeltes og hæld i blandingen under kraftig omrøring.
Muffinsformene fyldes halvt op med creme og i hver form lægges en halv oreo, hvor cremen er skrabet ud. Derefter fyldes formen op med creme og stryges, så den får en glat overflade.
Lad kagerne stå på køl natten over, og pynt med flødeskum og overskydende oreos.
Appelsin-cheesecake: (ca. 7 stk)
100 g digestive
30 g smør
Digestivekiksene blendes og blandes med det smeltede smør.
Massen trykkes ud i bunden af muffinsformene og sættes i køleskab 1/2 time.
150 g flødeost
75 g creme fraiche
3/4 dl piskefløde
lidt citronsaft
40 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 blade husblas
1-2 appelsiner
Flødeost og sukker piskes. Vaniliesukker og citron røres i og creme fraichen vendes i. Husblassen lægges i blød, smeltes og hæld i blandingen under kraftig omrøring.
Muffinsformene fyldes halvt op med creme. Appelsinen skæres ud i små stykker og fordeles på cremen. Formene fyldes op med creme og stryges, så den får en glat overflade.
Lad kagerne stå på køl natten over, og pynt med flødeskum og revet appelsinskal
Oreo-cheesecake: (til ca. 7 stk)
100 g oreo
30 g smør
Oreo'erne blendes og blandes med det smeltede smør.
Massen trykkes ud i bunden af muffinsformene og sættes i køleskab 1/2 time.
150 g flødeost
75 g creme fraiche
3/4 dl piskefløde
lidt citronsaft
40 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 blade husblas
5 oreo
Flødeost og sukker piskes. Vaniliesukker og citron røres i og creme fraichen vendes i. Husblassen lægges i blød, smeltes og hæld i blandingen under kraftig omrøring.
Muffinsformene fyldes halvt op med creme og i hver form lægges en halv oreo, hvor cremen er skrabet ud. Derefter fyldes formen op med creme og stryges, så den får en glat overflade.
Lad kagerne stå på køl natten over, og pynt med flødeskum og overskydende oreos.
Appelsin-cheesecake: (ca. 7 stk)
100 g digestive
30 g smør
Digestivekiksene blendes og blandes med det smeltede smør.
Massen trykkes ud i bunden af muffinsformene og sættes i køleskab 1/2 time.
150 g flødeost
75 g creme fraiche
3/4 dl piskefløde
lidt citronsaft
40 g sukker
1 tsk vaniliesukker
2 blade husblas
1-2 appelsiner
Flødeost og sukker piskes. Vaniliesukker og citron røres i og creme fraichen vendes i. Husblassen lægges i blød, smeltes og hæld i blandingen under kraftig omrøring.
Muffinsformene fyldes halvt op med creme. Appelsinen skæres ud i små stykker og fordeles på cremen. Formene fyldes op med creme og stryges, så den får en glat overflade.
Lad kagerne stå på køl natten over, og pynt med flødeskum og revet appelsinskal
Ingen kommentarer:
Send en kommentar