tirsdag den 19. juli 2016

Meyers kanelsnurrere

Skal du til at lave kanelsnegle?
Glem det - og prøv i stedet disse!

En kanelsnurrer er i bund og grund det samme som en kanelsnegl - den er bare rullet på en anden måde end den traditionelle "roulade".
Hvis man bager snurrerne helt rigtigt, bliver de super lækre og svampede, men det kræver, at man passer meget på ikke at bage dem for længe, for så bliver de hurtigt tørre. De må gerne være lidt svampede i bunden, når de tages ud af ovnen!

Opskriften er Meyers, men med mine revideringer. At opskriften kommer fra Meyer betyder, at man skal huske at indregne de lange ælte -og hævetider, som tit findes i hans opskrifter, i sin tidsplan. Det lyder voldsomt, men resultatet er ventetiden værd!


Ingredienser:

Dej:
5 dl kold mælk
50 g gær
1 æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
15 g havsalt
2 tsk kardemomme
150 g smør

Fyld:
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk kanel

Derudover:
1 æg (sammenpisket til pensling)
Lidt sukker

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme og mel (melet tilsættes lidt af gangen). Ælt dejen igennem. Tilsæt smør i små tern og ælt dejen 15-20 minutter på røremaskine.
Lad dejen hæve ca. 90 minutter.

Rul dejen ud til et rektangel på 40x50 cm. Smør smørret ud på dejen. drys med sukker og kanel og gnid det sammen på dejen så det er jævnt fordelt.

Fold 1/3 af dejen ind mod midten og dernæst den frie del over den første del, så der er 3 lag dej.Rul igen dejen ud til et rektangel på 30x50 cm. Skær dejen i 16 strimler på langs og lav snurrerne således:
1. Sno dejen:2. Tag fat om enden med tommel -og pegefinger. Sno dejen 2 gange rundt om de 4 fingre (lillefingeren holdes udenfor) og fortsæt evt. med at sno dejen som på billede 1, hvis det er nødvendigt:


3. Den anden ende af dejstrimlen placeres mellem langefingeren og ringefingeren, som bruges til at trække "snippen" gennem snurreren:Sæt snurrerne på en bageplade og lad dem hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Pensl snurrerne med æg og drys med en smule sukker. Bag ved 200° i ca. 12 minutter og lad dem afkøle på en bagerist.

Server gerne snurrerne lune :) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar