fredag den 9. maj 2014

Saftig appelsinkage med sirup

En helt almindelig sandkage kan godt gå hen og blive en smule kedelig, men denne appelsinkage er et godt alternativ.
Der er både kandiseret og almindelig appelsinskal og appelsinkød i. Når kagen er bagt hældes en hjemmelavet appelsinsirup over kagen, som skal trække ind i kagen. Denne giver kagen en helt speciel saftig konsistens.

Ingredienser til 1 sandkageform:

175 g blødt smør
175 g sukker
3 æg
1 appelsin
50 g kandiseret appelsinskal
175 g mel
1 tsk bagepulver
2 appelsiner
100 g sukker

Rør smør og sukker godt sammen. Rør æggene i et ad gangen. Riv appelsinskallen, fjern resten af skallen og skær appelsinkødet i små tern (kun den ene appelsin). Vend appelsinskal, appelsinkød og kandiseret appelsin i tern i dejen. Bland mel og bagepulver og vend i. Hæld dejen i en smurt sandkageform (1 1/2 liter) og bag kagen 50-55 min ved 180 grader på nederste ovnrille. Tag kagen ud af formen og lad den køle af.

Kog saft fra de to appelsiner og sukker sammen uden låg, til massen minder om en tynd sirup. Læg kagen tilbage i formen og prik med en gaffel, inden siruppen hældes over. Lad kagen stå indtil al sirup er trukket ind i kagen. Pynt evt. kagen med appelsinfileter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar